Carnavalsvereniging "De Veenmollen" uit Milheeze

Millusse Bonte Avonden

Millusse Bonte avonden in teken van 55 jaar Veenmollen

 

Het was afgelopen weekend weer volop genieten voor alle Veenmollen en Veenmollinnekes tijdens de drie Millusse Bonte Avonden. Prins Bart d’n 1e en zijn gevolg zaten alle drie de avonden voor een volle zaal en met volle teugen te genieten van al het talent uit het Veenmollenrijk. Ook dit jaar wisten de organisatoren Frans Mennen en Cor Aldenzee het programma weer te vullen met artiesten van Millusse bodem.

Als eerste stonden de dansmariekes van Soos Sowieso op het podium: Evelien Raaijmakers, Femke Verhoeven, Romy van Rooij, Fleur van Hees, Milou Eikelenboom en Kayleigh van Meel lieten zien hoe lenig en ritmisch zij zijn. Het was een prachtige dans die ze samen met hun begeleidsters Hilde Relou, Laura en Colinda van Gog hadden ingestudeerd. Het welkomstlied werd door Cor Aldenzee en Gertie Cornelissen gebracht als De nozem en de non. Hiermee was de zaal lekker opgewarmd voor de volgende act. Daan Keunen en Harm van Bommel stonden als Team Extreme op het podium: hun act had letterlijk weinig om het lijf, maar spreekwoordelijk ging dat gezegde totaal niet op. Met slechts een handdoek per persoon brachten deze twee jonge mannen een gewaagde en hilarische dans, waarbij ze met hun handdoeken precies genoeg verborgen wisten te houden.

 

Conducteur
De eerste klets van de avond werd gebracht door de enige soloartiest van de avond: Gideon Aarts. Hij stond als Frits Spits in de ton en liet de zaal flink nadenken met zijn droge humor en een waterval aan woordspelingen. Als conducteur bij de NS wist hij het publiek op het juiste spoor te zetten met zijn vele toespelingen op alles wat met treinen te maken heeft. “Willen de mensen die de trein naar Deurne hebben genomen, deze alstublieft terugbrengen?”, was één van de vragen die hij door de intercom van de trein liet galmen. De leden van de slagwerkgroep van St. Cecilia hadden dit jaar een aantal regenpijpen omgebouwd tot een podiumvullend muziekinstrument. Anne Bouwmans, Joris Sleegers, Bob van Schijndel, Koen Keunen, Sem de Veth en Toinne van Heuven kwamen als Après Ski gasten ten tonele, en trakteerden de zaal op een knap stukje slagwerk.

 

Terugblik
Peter Aldenzee en Joris Jansen vermaakten de zaal weer als vanouds. Deze twee artiesten hadden ter gelegenheid van het jubileum een paar typetjes uit de oude doos gehaald: als Dré van Duinhoven en Ron in den Brandsteker brachten zij een geweldige mix van nieuwe grappen en slogans en liedjes uit hun uit hun MBA-carrière. Zij wisten met hun enthousiaste manier van brengen de lachspieren van de Veenmollen goed los te krijgen. Ook terugkijkend op de voorbije jaren, stonden drie leden van toneelvereniging Voetlicht op het toneel. Bertie Jansen, Willy van de Weijer en Marjan van Bommel brachten als de personages uit “Zaai” leuke anekdotes uit het verleden van de Carnavalsvereniging onder de aandacht. Ook de quiz die ze speelden met het publiek over de spreuken van de ex-prinsen, viel goed in de smaak.

 

Bep Whatsapp en Riet Twiet
Een grote verrassing stond na de pauze op het toneel: een grote groep dansmariekes uit het verleden liet zien dat zij het dansen nog steeds niet verleerd zijn. Laura en Colinda van Gog hadden niet alleen een dans aan de jeugdige dansmariekes van nu geleerd, maar samen met Tamara Keunen, Pleun Bouwmans, Lonneke Verstegen, Liesanne van Heuven, Esther van den Elsen en Ingrid van der Aa gooiden ook zij ritmisch de benen hoog de lucht in. Cor Aldenzee zorgde even voor een moment van rust met zijn lied Kalm Aan. Hij liet de zaal zijn mening weten over de gehaaste maatschappij van tegenwoordig en hoewel het advies was om kalm aan te doen, deed de zaal ook met dit optreden enthousiast mee. Gertie Cornelissen en Dorenda van der Horst beklommen dit jaar als Bep WhatsApp en Riet Twiet het toneel. Zij hadden via social media zoveel informatie over de Millusse mensen gekregen, dat ze met gemak de zaal konden trakteren op een fantastische act. Ook betrokken ze Prins Bart d’n 1e nog even bij hun act, want ze hadden vernomen dat hij een geweldig zanger is. De Prins liet zich daarop niet kennen en zong volop mee met de dames, wat voor de nodige hilariteit zorgde.

 

Reclame onderbrekingen
​Tonna Thijsen en Trees Verhees waren dit jaar opnieuw de typetjes van Annita Relou en Marina Wilbers. Deze keer waren Tonna en Trees een paar bejaarde vrouwen die zoals gewoonlijk geen blad voor de mond namen. Met goede grappen en leuke anekdotes kregen ook zij de zaal plat van het lachen. Met Onje Klonje als laatste optreden werd de avond zowel muzikaal, vocaal en visueel afgesloten: Gerard Beijers, Martin Verduyn en John Slegers hadden weer een sterke act, die regelmatig door grappige reclamefilmpjes van Millusse ondernemers werd onderbroken. Met goede humor en lekkere meezingers vermaakten zij het publiek weer als vanouds. Na afloop werden de artiesten nog eenmaal op het podium geroepen, waar zij samen met kapel De Hôg Noot, de organisatoren van de avond en het bestuur van de Veenmollen werden bedankt door Prins Bart d’n 1e. Het was een fantastische kletsavond, die rond de klok van twaalven ten einde was, zodat er nog tijd genoeg was om tot in de kleine uurtjes na te kletsen.